donderdag 20 augustus 2009

Los abrazos rotos (Pedro Almodovar) - films

De nieuwe Almodóvar! Een verhaal over een grote liefde, en over vaders en zonen, met o.a. Penelope Cruz. Woensdag 26 aug. in voorpremière in Cinecenter.

Veertien jaar geleden nam het leven van Harry Caine, of Mateo Blanco (Lluís Homar) zoals zijn echte naam luidt, een dramatische wending. Door een auto-ongeluk verloor hij niet alleen zijn zicht, maar ook zijn grote liefde Lena. Nu krijgt de eens zo succesvolle regisseur en schrijver alleen nog steun van zijn manager Judit en haar zoon Diego. Over zijn verleden praat hij niet en niemand vraagt er ook naar. Totdat op een dag Diego een ongeluk krijgt en Harry zich over hem ontfermt. Om Diego te vermaken vertelt Harry zijn levensverhaal. Hij vertelt over zijn tijd als regisseur en over Lena (Penélope Cruz). Het is een even ontroerend als afschuwelijk liefdesverhaal, dat wordt gedomineerd door fataliteit, jaloezie en verraad.

Los abrazos rotos (De gebroken omhelzingen) bestaat eigenlijk uit twee films die elkaar voortdurend beïnvloeden. Het hoofdpersonage, Mateo Blanco, is hetzelfde, alleen zit er een tijdsverschil van 14 jaar tussen de twee verhaallijnen en laat de man zich vandaag liever aanspreken met een andere naam: Harry Caine. Die dubbele persoonlijkheid nam hij ooit om professionele redenen aan. Hij gebruikte zijn echte naam om de films die hij regisseerde te signeren, terwijl Harry Caine het pseudoniem was waaronder hij de scripts schreef.

Het zal eigen zijn aan filmregisseurs (en zeker aan mensen van het kaliber van Pedro Almodóvar) om allerlei thematische, gevoelsmatige en symbolische verbanden te zoeken tussen het medium waaraan ze hun leven gewijd hebben en de andere aspecten van hun bestaan. Los abrazos rotos diept die verbanden enthousiast en oogverblindend mooi uit. Soms blijft de kijker daarbij wel enigszins op afstand

Bron: http://www.cineville.nl/films/los-abrazos-rotos
Foto: http://www.elmulticine.com/imagenes/carteles/abrazos-rotos-b.jpg
Filmpje: http://www.youtube.com/watch?v=ZlV_EZV-a-4

Geen opmerkingen: