zaterdag 8 augustus 2009

'De Spaanse Droom' vanaf 26/8 op Net 5 - radio en televisie

Zoals sommige misschien al 'De Italiaanse Droom' hebben gevolgd komt er nu ook een Spaanse versie. Dit programma zal worden opgenomen in Arcos de la Frontera. Een plaatsje wat mij niet geheel onbekend is aangezien ik daar familie heb wonen.

Arcos de la Frontera, op een hoogte van 185 meter, is één van de mooiste witte dorpen, gelegen op een heuveltop en met een weids uitzicht over de omliggende vlakten. De stad wordt doorkruist door de rivier Guadalete, die de fraaie stuwmeren van Arcos en van Bornos vormt. Met zijn nauwe en kronkelige straatjes, het kasteel, het gemeentehuis en verschillende mooie kerken is het voor een groot deel onder monumentenzorg geplaatst. Arcos vormde in de 13e eeuw een belangrijk bastion in het grensgebied tussen moslims en christenen. Een deel van de gemeente ligt in het natuurpark van Los Alcornocales, een zeer uitgestrekt gebied met de grootste oppervlakte kurkeiken van de hele wereld, met vele lage gebergten en een zeer gevarieerde flora en fauna. Belangrijke feesten zijn er in Arcos met Carnaval, de Goede Week, het feest van Corpus Christi, het feest van de patroonheilige van 3 - 5 augustus en de Feria van San Miguel eind september.

In dit nieuwe NET 5 programma gaan zes koppels de strijd met elkaar aan om hun ultieme droom waar te maken: een eigen Bed & Breakfast beheren in Spanje.
In De Spaanse Droom vertrekken zes avontuurlijke Nederlandse stellen naar het zonnige Spanje om een Bed & Breakfast op te zetten. De stellen gaan samen aan de slag in één Bed & Breakfast, die nog opgeknapt moet worden. Naast de gezamenlijke verantwoordelijkheid voor het verbouwen en inrichten van het pand, nemen de deelnemers van De Spaanse Droom ook met zijn allen de ontvangst en verzorging van de gasten op zich. Het stel dat het beste presteert en uiteindelijk De Spaanse Droom wint, wordt de uitbater van de Bed & Breakfast.

Ik had graag zelf willen meedoen, maar helaas behoorde ik niet tot de gelukkige! Dus ik ga 'De Spaanse Droom' zeker volgen.

Bron: www.net5.nl
Bron:www.het-andere-spanje.n
Foto: http://www.tienfan.nl/Blog/wp-content/uploads/net-5.jpg

Geen opmerkingen: