zondag 2 augustus 2009

The Food Lover's Guide To The Planet 'Spanish Roots' morgen op National Geographic Channel - culinair

Sommigen koken, sommigen verbouwen voedsel, maar eten doen we allemaal! In deze bekroonde serie van James Beard krijgen we een mix te zien van heerlijke gerechten, cultuur en reizen en maken we kennis met de nieuwste voedseltrends, exotische ingrediënten en experts van over de hele wereld.

Van pittige biryani in Zuid-India en drukke markten in Mexico tot sojasaus-fabrieken in Hong Kong, wereldwijd wisselen liefhebbers hun culinaire verhalen uit. Met een combinatie van internationale reizen en een passie voor voedsel levert 'Food Lovers Guide To The Planet' een unieke culturele blik op de wereld. De serie duikt in 's werelds beste delicatessen, zoals de zuiverste honing van Nieuw-Zeeland en de beroemde Italiaanse Parmigiano Reggiano. Daarnaast krijgen we voorbeelden te zien van duurzame landbouw en visserij, alsmede de recente inspanningen om biologische zuivel, vlees en plantaardige producten te cultiveren.

Morgen neemt The Food Lover's Guide To The Planet ons mee naar Andalusie voor een Spaans feest en ontdekken wij de geschiedenis van de plaatselijke keuken met Jamon Iberico, tapas, sherry en gazpacho.

Uitzending op National Geographic Channel : 3 augustus 18:30, 28 september 15:00 (herhaling)
Foto+ Bron: www.ngc.tv
Filmpje: http://www.youtube.com/watch?v=Kqw1mBscPfU

Geen opmerkingen: