dinsdag 8 juli 2008

Workshops la Faraona, Leiden 9/7 t/m 11/7 - agenda


Workshops La Faraona, Leiden. : Workshop La Faraona
9, 10 en 11 juli
Leiden
La Faraona is één van de dochters van de overleden flamenco legende El Farruco. Met haar nauwelijks 1.60 lang en (minstens) 120 kilo zwaar lijkt het een wonder te zijn dat deze dame danst. Maar dat doet ze, en hoe!!!!! Ze wordt in de flamencowereld wel de konining van de Tangos en de Bulerías genoemd en zowel zus la Farruca en neefje Farruquito zeggen over haar dat er in de hele familie niemand méér flamenco is dan tante Pilar, want zo heet ze eigenlijk.
Ogenschijnlijk lijkt alles wat La Faraona doet nogal simpeltjes, maar la gran dama weet bijzonder goed waar elke linkerpink en rechterteen naartoe moet om het er heel flamenco uit te laten zien haast zoals zijzelf het doet. Iets wat op het eerste gezicht onmogelijk lijkt als je zo´n beetje twee keer in haar past.
Wat niveau betreft zijn deze cursussen ook niet helemaal in te delen volgens de criteria die we gewend zijn. Meerdere malen staan er in haar lessen mensen die pas een jaartje dansen naast de doorgewinterde spaanse prof, die het er niet speciaal beter vanaf brengt. Wat moet je dus kunnen om bij deze bijzondere zigeunerin in de les kunnen staan? Tussen de 2 en 30 jaar flamencoervaring hebben, een zuivere redoble kunnen trappelen, het compás por Tangos en/of Bulerías goed kunnen maken, en niet bang zijn om je er onwijs in te gooien, want 100% inzet, dát verwacht ze wél van iedereen!
Voor wie een shot échte flamenco wil, is deze workshop een buitenkansje.
Er zijn twee groepen (want over viveaus kunnen we dus zo moeilijk spreken). De vroege groep doet Tangos, de late groep Bulerías. Alle lessen worden gegeven al golpe (alleen met palmas) zoals dat in Sevilla gaat.
De lessen in Leiden vinden plaats in Het Wachtgebouw, Morsstraat 62, Leiden.
Voor meer informatie en om je in te schrijven kun je bellen of mailen met:
La Serrana
serranaflamenco@gmail.com
0034-654015411

Bron: www.flamenco.nl/agenda

Geen opmerkingen: