dinsdag 15 juli 2008

"Calimocho" Cola met wijn? - recept drankenJa je leest het goed Calimocho is een in Spanje gedronken mengsel van Cola en Rode wijn. Ook bij dit drankje hoef je niet de mooiste wijn uit het rek te pakken. De mengverhouding tussen deze is ongeveer 50/50. Calimocho wordt doorgaans gedronken op feesten (zoals het feest van San Juan) en bij zogenaamde botellíns.

Een botellín is een typisch cultureel gebruik in Spanje. Een botellín bestaat uit een verzameling vrienden die in een park of een andere plaats in de buitenlucht samenkomen om alcoholische dranken te drinken en te kletsen. Dit kan zijn voor een verjaardag of een andere gelegenheid. Vaak wordt in dure steden eerst een botellín gehouden alvorens men uitgaat.Bekende dranken die bij een botellín worden genuttigd, zijn onder andere bier, sangria en calimocho

Calimocho wordt in Spanje ook gebruikt om kinderen te laten wennen aan de smaak van rode wijn, een populaire drank onder gezinnen.

In Baskeland wordt de drank veel gedronken. De Basken spellen de naam iets anders; kalimotxo. In het Spaans is daar calimocho van gemaakt.

bron: wikipedia
3 opmerkingen:

Anoniem zei
Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.
Anoniem zei
Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.
Anoniem zei
Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.