dinsdag 15 juli 2008

Gambas al ajillo - recept kleine gerechten


Gambas al Ajillo = Knoflookgarnalen
Zoals bij velen bekend, is de knoflook een goede ambassadeur van de Spaanse keuken. En dat is maar goed ook, want de knoflook werkt bacteriedodend en helpt tegen hart en vaatziekten
. Een ding staat vast deze gambas zullen straks heerlijk zwemmen in een knoflook-olijfoliebadje. Ik kan niet wachten!


Recept Gambas al Ajillo


Benodigdheden:

* laurierblaadje

* gepelde garnalen

* zout naar smaak

* takje peterselie

* olijfolie

* teentjes knoflook
* gedroogd chilli pepertje

Neem een vuurvast tapaschaaltje met een ruime scheut olijfolie, zet deze op laag vuur op het gasfornuis doe vervolgens laurierblad, chillipepertje, peterselie en 2 a 3 tenen fijngesnipperde knoflook erbij. Dan mogen de garnalen erbij. Roer hier en daar en als de gambas een mooi kleurtje krijgen roepen ze om opgegeten te worden. Serveer en wat stokbrood bij zodat je het brood kunt dopen in de olie.


Tip van uw Chef:
Mocht je ondanks water uit de mond lopend, je toch drukmaken over een slechte adem naderhand, houd een takje peterselie over om erop te kauwen, dit zal de geur neutraliseren.

Geen opmerkingen: