donderdag 7 april 2011

Van Madrid naar Strawberry Fields Aranjuez met El Tren De La Fresa (Aardbeientrein) - travel

Tussen Madrid en Aranjuez vind je de 49km lange, een na oudste treinverbinding die in 1851 geopend werd door Elizabeth II.

Renfe bood in ieder geval tot afgelopen jaar, vanaf elke lente de mogelijkheid om deze reis te maken in een stoomlocomotief uit 1928 met houten wagons. De reis duurt een uur en tijdens de reis zijn er stewardessen in klederdracht en bieden zij, de typische zoete en sappige aardbeien uit Aranjuez aan.
Aranjuez staat bekend om de fruitteelt en langs de weg zie je veel kraampjes van locale boeren die groenten en fruit verkopen. De kaartjes kon je op de dag zelf kopen bij de Renfe kaartverkooppunten of vooraf bij de door Renfe erkende reisbureaus.

Het kaartje rond 26 euro voor volwassenen was inclusief:
- De reis met de historische trein Madrid-Aranjuez-Madrid
- Aardbeienproeverij verstrekt door stewardessen in klederdracht
- Bustransfer van het station naar het historisch centrum
-
Rondleiding door het koninklijk paleis en een bezoek aan het Museo de Falúas (oude boten)
- Panoramisch uitzicht Aranjuez

Een aangenaam tripje voor de trein- en/of aardbeienliefhebber dacht ik zo. Weet iemand of de aardbeientrein dit jaar ook weer gaat rijden? Op de website van Renfe, treinmuseum en van de website van Aranjuez heb ik niks kunnen terugvinden voor 2011. Ik zal nog wel even verder speuren, en anders zal ik wel even contact opnemen. Ik houd jullie in ieder geval op de hoogte!

Foto: https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEivYofhyphenhyphenTK0uf8bGBYSub4CfqxhH8HHXckWw1jwGl1LeDQjj-w7C2QzZ4bRrYkU_q6gzkOl2OgAHg2hbv3hc1rMp-HrNwntXFXFO0wGbKD42ocY-uOV7aEg6pyWvmm-XSScjyn-IF-nyUE/s400/tren-de-la-fresa.jpg
Filmpje: http://www.youtube.com/watch?v=O0Kf12zIe2I&feature=fvwrel
Treinmuseum: http://www.museodelferrocarril.org/tren_fresa.htm
Renfe: http://www.renfe.com/

Geen opmerkingen: