donderdag 2 juni 2011

Ontdek Madrid en wijk van de gebaande (fiets)paden af! I want to ride my Bici de Madway manier - Casa Archidona Report

Illustraties: Nataliya de la Fosse ©

Schoenmaker blijf bij je leest dus als Nederlander moet je dan ook vooral doen waar je goed in bent. Drie maal raden waar wij als Nederlanders goed in zijn? Drop eten? Klagen? Op tijd zijn? Nee ik bedoel fietsen natuurlijk. Zoals de latino's soepeltjes met hun heupen bewegen, ja in het leven is het oneerlijk verdeeld, dat is wat wij zeker niet hebben meegekregen!! Als het gaat om ritme, is bij de Nederlander een redelijk groot steekje laten vallen maar daarentegen kunnen wij wel fietsen als de malle, door weer en door wind het maakt niet uit het is onze tweede natuur.

Wijk jij ook graag van de gebaande (fiets)paden af? Juist op de fiets leer je een andere kant van Madrid kennen. Arma, eigenaresse van Madway laat je verder kijken dan je neus lang is. Haar trips zijn alles behalve 13 in een dozijn met de geijkte bezienswaardigheden. En ik zeg dit niet omdat zij zei dat ik wat weg had van Demi Moore ;-) (wel altijd alleraardigst om te horen)

Mijn ervaring: Als stedentrip-fietskenner o.a: Bangkok, Buenos Aires, Mendoza-door de wijngaarden- denk ik serieus dat het de beste en leukste manier is om door de verscholen charme van een stad verrast te worden.
Mijn verrassingen in Madrid bestonden onder andere uit de Casa Encendida, Matadero Madrid, Mercado de San Miguel, Azotea Circulo de Bellas Artes, Caixa Forum. Het was even vroeg opstaan voor de zaterdag (t.o.v. normaal gesproken luie ochtend). En dan moet je het natuurlijk net treffen, jij moet nog beginnen aan de fietstocht of de regen komt met bakken uit de lucht. Arma is er van overtuigd; ze heeft nog nooit een fietstocht geannuleerd, dus vandaag zal dat ook niet gebeuren...we halen vast onze fietsen op -prima fiets overigens- en kijkend naar de strenge donkere grijze wolken -trekken wij toch maar onze poncho aan. Wat zeiden wij ook alweer: weer of geen weer, de echte Nederlander is wel wat gewend, toch? Maar Arma had gelijk, het duurde gelukkig niet lang of de lucht begon op te klaren en zo konden wij al met al onder een vrolijk Madrileens zonnetje fluitend op de fiets de stad verkennen. Madway organiseert meer dan alleen fietstrips en is zowel voor de Madrid-in de herhaling- als de Madrid-vuurdoop-, een unieke belevenis. Kijk voor meer informatie op de website.

IN

EEN

NOTENDOP

Waarom is Madway eigenlijk zo leuk?

Madway = duurzaam

Madway = het enthousiasme van Arma

Madway = Act like a local

Madway = geen blaren onder je voeten


Website: http://www.madwaytomadrid.com/nl

Geen opmerkingen: