vrijdag 9 juli 2010

Indien je schoon genoeg hebt van de voorspellende octopus is er altijd nog 'Pulpo a la Gallega' - recepten kleine gerechten

Met een octopus heb je oneindig veel mogelijkheden. Je kan hem in een aquarium plaatsen en WK voorspellingen laten doen maar je kan deze simpelweg ook heerlijk op z'n Spaans of om precies te zijn, op z'n Galisisch bereiden. Een ware delicatesse die op je tong smelt. Het is niet voor niets een van de duurdere gerechten op de menukaart. Dus dat eten wij vandaag!

Recept Pulpo a la Gallega

Ingrediënten:
- octopus
- 10 eetlepels olijfolie
- 2 grote aardappels
- water
- grof zeezout
- paprikapoeder

Bereidingswijze:
Was de octopus goed schoon. Vervolgens sla je er met bijvoorbeeld een broodplank op zodat het na het koken het vlees mals is. Daarna een pan met water en zout aan de kook brengen. Dan mag de octopus erbij en deze mag dan 30-40 minuten op het vuur staan. Ongeveer 15 minuten ervoor mogen de in stukken gesneden aardappels meekoken. Als alles klaar is snijd je de octopus in ringen en leg je deze rondom op het bord. In het midden laat je ruimte over voor de aardappels. Tot slot olijfolie erover, zout en paprikapoeder naar smaak.

Eet smakelijk!

1 opmerking:

Anne Pennekamp zei

Ik ga het meteen uitproberen. Klinkt geweldig!