maandag 29 november 2010

Licor 43 oorspronkelijk een heksenbrouwsel! Zie ook prijsvraag! - dranken

Licor Cuarenta Y Tres is een zoete Spaanse likeur met een sterke vanillesmaak. Ze stamt af van een drank die al duizenden jaren geleden in de buurt van Cartagena werd gemaakt, genaamd Liquor Mirabilis. De bewoners geloofden in Meigas, een soort heksen en eerden ze met bijeenkomsten, rituelen en brouwsels, waaronder deze likeur. De Romeinse bezetter wilde Liquor Mirabilis aanvankelijk verbieden, maar het bleek een zo diepgewortelde traditie onder de plaatselijke bevolking dat het uiteindelijk naar alle uithoeken van het Romeinse Rijk werd geëxporteerd. Momenteel vindt export plaats naar meer dan 60 landen, waarmee Licor 43 een van de bekendste Spaanse likeuren is. Men kent over de afgelopen jaren een constante groei van ruim 10% per jaar. Het gaat Licor 43 voor de wind want de afgelopen 2 jaar sleepten zij achter elkaar de Master award in de categorie traditional liqueurs in de wacht. Licor 43 heeft haar naam te danken aan de 43 ingrediënten die de likeur rijk is. Onder deze ingrediënten, die overigens allemaal natuurlijk zijn, bevinden zich onder andere sap van citrus- en andere vruchten, en extracten van aromatische planten. De likeur kan puur worden gedronken (al dan niet met ijs) en in of bij de koffie/thee. Daarnaast zijn vele mixen bekend, bijvoorbeeld met vruchtensappen zoals jus d'orange of met melk. Licor 43 heeft een alcoholpercentage van 31% en is verkrijgbaar in flessen van 350 ml, 700 ml of 1 liter, en een miniatuurflesje van 0,05 liter.

Op dit moment sponsort Licor 43 De Eetclub en hebben daaraan een prijsvraag gekoppeld: Stuur je lekkerste recept waarin Licor 43 is verwerkt of waarbij Licor 43 goed smaakt. Ga voor meer informatie naar hun website. Op de site vind je ook 43 leuke tips.

Bron: www.licor43.nl
Foto:https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiYLRxCI2UHdcvHmEyuDCUVN1_mC_xLNOoKEYdxvwMp99XVxOca8eevwWSAjaMKeEIreGl7Z5YZsL8fO2WkhBD1MIPeV1dvVlTXmdFvjOCgBsFX-eOICYvExNfj-yD8Ta5X9ecFfeoBtDY/s400/Licor43.gif

Geen opmerkingen: