Ik kwam in aanraking met Paco, toen ik voorbij zijn winkel passeerde in Alicante. De chocoladegebakjes in de vitrine tikten denkbeeldig op mijn schouders, dat ik welkom was om even een kijkje binnen te nemen (geheel vrijblijvend). Bij een kijkje alleen bleef het natuurlijk niet. Hoe kan je de verleiding weerstaan als je een passie hebt voor chocolade?.....Een heel kort antwoord op deze vraag: NIET! Van truffels, bonbons, taartjes tot chocolade kaviaar. Oog voor detail voor zowel de inhoud als de presentatie en dat kan ik waarderen. Zo ook de taarten die vergezeld worden van een eetbare parfum in een flesje; klasse! Zullen wij een klein gebakje nemen? Meenemen voorop de kamer? Euh nee, zolang houden wij het niet vol. Laten wij maar een gebakje nemen en hier gelijk op eten. De juffrouw legde uit welk gebakje wat was en na de eerste voorstelronde van chocolade wondertjes, was ik al besluiteloos, zal ik die ene nemen met sinaasappellikeur of toch die ene met rode vruchten...
Paco Torreblanca wordt beschouwd als een van de beste - zo niet de beste- banketbakker ter wereld. Een meester op het gebied van suiker en chocolade. Hij maakte de koninklijke gianduja* bruidstaart voor het huwelijk van prins Felipe en Letizia. De zonen van Paco hebben het ook niet van een vreemde en krijgen veel lof wat betreft hun gebaksvaardigheden. Taarten en desserts zijn het hoogtepunt van de maaltijd, ze zijnals sieraden die ons toelaten om een onvergetelijke herinnering aan de goede tijden te hebben. *Gianuja: melkchocolade waar ze hazelnoten doorheen hebben gemengd, maar dan zó fijn gemalen dat je ze niet meer terug vindt. Hierdoor wordt de chocola zó zacht dat het eigenlijk een bonbonvulling is.
Beste trouwe lezers, jullie zorgen ervoor dat deze blog gaat leven. Reacties zijn altijd welkom!
Het televisieprogramma 'De Spaanse Droom'
Zie hier uniek beeldmateriaal uit Arcos De La Frontera met de dorpelingen bekend van het televisieprogramma 'De Spaanse Droom', het recept van de buñuelos en tevens het exclusieve interview met het winnende koppel Uko en Lieve. Klik op bovenstaande afbeelding, voor het interview, recept en het filmpje!
Lifestream: Casa Archidona goes Madrid!
Volg samen met mij het Madrileense leven via YouTube!
O P R O E P !!
Wegens grote vraag naar de rubriek 'Spaanse uitdrukkingen', is Casa Archidona op zoek naar mensen die het bestand op vrijwillige basis helpen uitbreiden. Interesse? Stuur een e-mail naar casaarchidona@gmail.com
Moodstream: Registreer en luister naar Spaanstalige muziek van vroeger en nu op casa-archidona
Geboren en getogen in Nederland, kijk ik met een Nederlandse blik naar wat mijn 'Spaanse Roots' te bieden hebben. Ontdek samen met mij het authentieke Spanje maar ook het Spanje dat met zijn tijd is meegegaan. Voor opmerkingen en suggesties stuur een e-mail naar casaarchidona@gmail.com
Geen opmerkingen:
Een reactie posten