maandag 14 juni 2010

DELE, het officiële diploma voor Spaans als Vreemde Taal - tips Spaanse taal

DELE is de afkorting van `Diploma de Español como Lengua Extranjera´ en het betekent `Diploma voor Spaans als Vreemde Taal´. De DELE diploma’s zijn de enige officiële diploma’s met een internationale karakter die de kennis en beheersing van de Spaanse taal bewijzen en die namens de Spaanse Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Sport door het Instituto Cervantes worden toegekend. De DELE diploma´s zijn de enige diploma´s van het Spaanse Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Sport op internationaal niveau. Ze worden wereldwijd erkend door particuliere ondernemingen, de kamers van koophandel en door zowel particuliere als openbare onderwijsinstellingen. Het is van belang om te benadrukken dat het DELE diploma vooral nuttig is voor gebruik in het onderwijs en voor het vinden van werk. De DELE-diploma’s kunnen worden behaald in Nederland via het Instituut Cervantes in Utrecht.

• DELE A1
Dit diploma bewijst dat de bezitter over voldoende taalkundige vaardigheden beschikt om dagelijks veelgebruikte uitdrukkingen te kunnen begrijpen en toepassen in welk Spaanstalig land dan ook.

• DELE A2
Dit diploma bewijst dat de bezitter over voldoende taalkundige vaardigheden beschikt om alledaagse veelgebruikte zinnen en uitdrukkingen te kunnen begrijpen die te maken hebben uit een voor hem relevante ervaringssfeer (algemene informatie over zichzelf en zijn familie, boodschappen, interessante plekken, etc.)

• Diploma Inicial B1
Dit diploma bewijst dat de bezitter over voldoende taalkundige vaardigheden beschikt om zich te redden in situaties die een basis communicatieniveau vereisen.


• Diploma Intermedio B2
Dit diploma bewijst dat de bezitter over voldoende taalkundige vaardigheden beschikt om zich te redden onder normale communicatieve omstandigheden in alledaagse situaties die geen specifiek taalgebruik vereisen.


• Diploma Superior C2
Dit diploma bewijst dat de bezitter over voldoende taalkundige vaardigheden beschikt om zich te redden in situaties die zeer specifiek gebruik van de Spaanse taal en kennis van de Spaanse cultuur vereisen.


Bron: http://utrecht.cervantes.es/nl/diplomas_spaans/algemene_informatie_diplomas_spaans.htm
Website: http://diplomas.cervantes.es

Geen opmerkingen: