dinsdag 13 april 2010

The Spanish Dream - Casa Archidona Report Short Movies

In deze rubriek kun je korte impressies bekijken van mijn omschakeling naar het Spaanse leven.

Helaas wegens wat technische mankementjes hebben jullie langer moeten wachten, maar hier is dan eindelijk de zevende aflevering (extra lang) waarin wij een bezoek brengen aan het pittoreske dorpje Arcos de la Frontera en gaan wij op zoek naar de Bed en Breakfast van Uko en Lieve, de winnaars van de Spaanse droom.

Jammergenoeg was de B & B toen nog gesloten (vanaf nu wel open voor publiek) maar dat mocht de pret niet drukken want tot ons groot geluk, kwamen wij de dorpelingen tegen en werden wij warm onthaald en uitgenodigd voor een locaal feest, georganiseerd door de Vereniging van Buren van het Oude Centrum. Hier zul je ooggetuige zijn van het echte authentieke (Zuid) Spanje met hun tradities, zoals het maken van bu
ñuelos en het zingen van liederen.

Lukt het jou, om alle leden van de dorpsraad te spotten?

PS: Maak je geen zorgen, het ligt niet aan jou, ook als je de cursus Spaans voor Vergevorderden hebt gevolgd is de ondertiteling noodzakelijk, de Andalusi
ërs houden er nu eenmaal van om letters in te slikken ;)

1 opmerking:

Uko & Lieve zei

Muy bien Mari, un reportaje excelente!

Volgend jaar zullen wij ook zeker gaan proeven van de lokale buñuelos, die volgens mij verdacht veel op onze eigen oliebollen lijken, of heb ik dat mis? In ieder geval zullen de kindjes er zeker van smullen.

Zodra je deze lente of zomer weer in Arcos bent verwachten wij je natuurlijk in Casa El Sueño om het resultaat van al het werk van alle kanidaten te bekijken. En natuurlijk om van een overnachting en een heerlijk ontbijtje te genieten.

Ik zal niet verklappen welke consejo leden allemaal in het filmpje zaten maar wel een kleine tip: ik zag er 3.

Hasta muy pronto en Casa El Sueño,

Uko & Lieve