donderdag 10 september 2009

Nieuw seizoen "Ik vertrek" begint weer! - radio en televisie

"Ik vertrek" is een televisieprogramma bij de TROS waarbij Nederlanders die hun geluk in het buitenland gaan beproeven worden gevolgd. Om uiteenlopende redenen vertrekken steeds meer mensen uit Nederland. De zon, vrijheid, mentaliteit of ouderwets ondernemerschap spelen een rol in de verstrekkende beslissing om je voorgoed in het buitenland te vestigen en hier huis en haard achter te laten. Waar gaan ze naartoe? Waarom en wat laten ze achter? We zien de laatste voorbereidingen in Nederland, het emotionele afscheid van vrienden en familie en de eerste onzekere stappen in het land van bestemming. Van alle voorspoed en tegenslag is de kijker direct getuige gedurende de eerste spannende maanden in het nieuwe thuisland. Maak kennis in de eerdere afleveringen met de familie Grünewald die een bar-restaurant willen openen in de Costa Blanca via Uitzending Gemist.(zie link, onderaan vermeld).

Vanavond begint het nieuwe seizoen en volgen we het verloop van de emigratie van Rob Wolsink en Anneke van den Berg. Elke keer als de vijftigers Rob en Anneke in Spanje op vakantie zijn, zien ze als een berg op tegen de terugkeer naar het natte, drukke Nederland.
Anneke trekt de stoute schoenen aan en neemt ontslag als manager in de zorg en ook Rob gooit na jaren trouwe dienst bij de Voedsel en Waren Autoriteit de handdoek in de ring. Met 25 kuikens, drie konijnen en hun complete inboedel vertrekken Rob en Anneke naar het plaatsje Hondón de las Nieves. Hier openen ze, na een grote verbouwing, hun eigen Bed en Breakfast: 'Casa Roanne'

Homepage: http://tros.nl/index.php?id=512
Bron: www.ikvertrek.nl

Links: http://www.uitzendinggemist.nl/index.php/aflevering?aflID=7794747&
md5=65594dece4cc24311adc4e2c6b688727
http://www.uitzendinggemist.nl/index.php/aflevering?aflID=7861091&
md5=d113d4b2c2921fa5dfc96f93e12fd336

Geen opmerkingen: