zondag 28 juni 2009

Coca met anijs en pijnboompitten - zoete verleidingen

Zoals we in het vorige bericht hebben kunnen lezen was het afgelopen week San Juan in Spanje en wordt er met 'San Juan' in Catalunya, coca gegeten. Normaal is Coca met een soort brooddeeg gemaakt en zitten er ook geconfijte vruchten op. Maar aangezien ik daar zelf niet zo een grote liefhebber van ben en het ook eens leuk is om niet de hele dag in de keuken te staan volgt hier een uiterst simpel recept om zelf Coca te maken met als alternatief bladerdeeg.

Recept Coca met anijs en pijnboompitten

Benodigdheden:

- bladerdeeg
- pijnboompitten

- zoete anijs likeur

- suiker


Bereiding:

Je bepaalt zelf natuurlijk of je liever een grote Coca maakt of allemaal kleintjes.
Als je een grote Coca maakt, kan je pakjes bladerdeeg bij elkaar doen en dan met een deegroller weer tot een grote rechthoek maken. Maar waarom moeilijker doen als het nog makkelijker kan. Je kan net zo goed een klein bladerdeegplakje pakken, deze besmeer je met een kwast die gedoopt is in de anijslikeur, vervolgens versier je het plakje met pijnboompitten en strooi je wat suiker eroverheen. Dit is veler malen handiger want je kan zo tenminste zelf de hoeveelheid bepalen. Stel je wilt voor 2 personen coca maken voor bij de koffie, dan heb je slechts 2 plakjes bladerdeeg nodig, de rest bewaar je weer voor andere keer. Ten slotte, doe je de coca voor slechts 6 minuten in de oven op 190 graden. Even laten afkoelen en simpeler kan bijna niet.

Foto: http://www.gallinablanca.es/receta/coca-de-anis-y-pi%C3%B1ones.aspx

Geen opmerkingen: