maandag 4 augustus 2008

La noche de las girasoles, nu in de bios! - films


De levens van verschillende mensen komen door een reeks heftige gebeurtenissen samen in een web van geweld, misleiding en moord.

In veld vol zonnebloemen wordt het levenloze lichaam van een tiener ontdekt. Tegelijkertijd volgt een verkoper de gebeurtenissen op televisie, terwijl in een klein dorp in Castilla-León de ontdekking van een pre-historische grot zorgt voor de nodige opwinding. De hoofdcommissaris van het dorp denkt ondertussen na over zijn pensioen, terwijl zijn schoonzoon (en mogelijke opvolger) wil ontsnappen aan de verveling van zijn baan en huwelijk. Esteban, zijn vriendin Gabi en natuurfotograaf Pedro komen naar het dorp om de grot te onderzoeken, maar ze ontdekken meer dan ze zouden willen.

La noche de los girasoles bestaat uit zes delen: The Man at the Motel, The Cave Experts, The Man on the Road, The Proper Authorities, Amos the Madman en The Alligator. Elk deel wordt verteld vanuit het perspectief van één of twee van de hoofdpersonen, die in de andere delen een bijrol vervullen. De kijker leert de persoonlijke levens van de personages kennen, voordat ze als hoofdrolspelers in de centrale plot worden opgevoerd. La noche de los girasoles is het speelfilmdebuut van Jorge Sánchez-Cabezudo die eerder de korte film La gotera (1996) maakte. Die werd genomineerd voor beste korte fictiefilm tijdens de elfde Goya Awards.

Met zijn debuut toont de Spanjaard Jorge Sánchez-Cabezudo zich een veelbelovend talent, dat op het gebeid van scenarioschrijven nog wel het een en ander te leren heeft. Zijn aanpak van verschillende verhaallijnen die van bijfiguren hoofdperonen maken intrigeert. De meeste recensies geven deze film drie sterren.

Bron: www.filmfocus.nl

Geen opmerkingen: