dinsdag 5 augustus 2008

Agua de Valencia – recept dranken


Agua de Valencia betekent water uit Valencia. Water? Wie heeft het hier in vredesnaam over water? Een vreemde benaming voor iets waar geen druppel water aan te pas komt, maar wat er wel in zit is een flinke scheut alcohol. Agua de Valencia is een cocktail bestaande uit cava (Spaanse champagne) jus d’orange, wodka en gin. Dit drankje werd voor het eerst gemaakt in 1959 door Constante Gil in de bar Cafe Madrid de Valencia in de Spaanse stad Valencia. Volgens de schrijfster Maria Angeles Arazo in haar boek “ Valencia Noche” werd de bar geregeld bezocht door een groep Baskische toeristen die gewend waren te vragen naar “Agua de Bilbao” dat refereerde naar de beste cava van de bar. Op een gegeven moment waren ze het beu om telkens hetzelfde te bestellen en daagde ze de barman uit om met iets nieuws te komen. De barman stelde het drankje “Agua de Valencia” voor en ze bleven er ook naar vragen in hun volgende bezoeken. Voor zeker tien jaar was het drankje slechts bekend onder dat klein groepje klanten tot het in 1970 ook bekend werd in het nachtleven van Valencia. Sindsdien is het een populair drankje geworden. Na het gedronken te hebben, begrijp je ook heel goed waar de naam “Agua de Valencia” vandaan komt, het drinkt weg als water, tot op een zeker moment je hoofd begint te tollen.

Recept Agua de Valencia

Ingrediënten
:
- jus d’orange
- Gin

- Wodka
- Cava
- Suiker

Doe een glas jus d’orange in een grote mengbeker/kom, vervolgens een fles Cava (semi-dry), dan een glas Wodka en Gin. Voeg wat suiker naar smaak toe. Ten slotte serveer je de Agua de Valencia koud en je maakt het af met een schijfje sinaasappel.

Bron: Wikipedia

2 opmerkingen:

Unknown zei

Muy bien hecho!!!
S.

Unknown zei

Hoi je bent 1 dingetje vergeten, agua de valencia is idd die mix maar er kan ook gemixt worden in die zin van de gin. Eigenlijk is elke witte alcoholische alcohol toegelaten in het drankje, het hangt echt af van bar tot bar en fles tot fles.

Groetjes uit de Comunitat Valenciano