zaterdag 13 augustus 2011

Wie is de bedenker van de tweepersoonshoofdkussen en wat is het nut? - gebruiken en gewoonten

Ooit opgevallen dat je in een authentiek Spaans tweepersoonsbed vaak gedwongen wordt om een kussengevecht te houden? Wie is in vredesnaam de bedenker van een groot tweepersoonshoofdkussen? Wordt dit hoofdkussen überhaupt alleen in Spanje gezien of is dit kussen ook in andere landen gespot? Genoeg vragen dus voor de bedenker van 'almohada para 2'. Ongetwijfeld had deze beste man/vrouw de beste bedoelingen. Was het misschien de romantische gedachte zodat twee mensen nog makkelijker gezamenlijk weg kunnen dromen in een lepeltje-lepeltje lighouding? Om de alledaagse liefde te bevorderen en mensen dichter bij elkaar te brengen? Heeft er iemand meer achtergrondinformatie? En vinden jullie dit kussen handig of niet?

6 opmerkingen:

Anoniem zei

wij zijn er verslaafd aan, wel de nederlandse variant dan, het slaapaap tweepersoonskussen. Gaan dus ook graag naar spanje op vakantie want anders gaat ie mee. que romantico!
-x- roos

Anne zei

Wat maf! Ik moet er juist niet aan denken. Mijn kussen is van MIJ.

Ira zei

Ieder heeft zijn eigen kussen wensen. Hoog/laag hard/zacht, nee hoor niks voor mij een 2 persoons. Alleen misschien mooi ter decoratie.

Peter Nieuwland zei

Dat lange kussen heeft me jarenlang achtervolgd. Toen ik in de 80er jaren naar Spanje kwam lag het op mijn eerste spaanse bed, en lang daarna op vele andere bedden. Ik heb ook jaren naar "normale" kussens gezocht en die uiteindelijk maar uit NL meegenomen, want je kon zie hier echt niet kopen. Na vele jaren heb ik echter het lange-spaanse-kussen-geheim ontdekt het slaapt heerlijk als je je er tegenaan vleit. Maar niet in de zomer, que calor!

Anoniem zei

Mocht iemand in Nederland op zoek zijn naar de originele Spaanse hoofdkussens, deze zijn sinds enige tijd in Nederland verkrijgbaar. Kijk maar eens op GezondKussen.nl. Er blijkt een grote groep liefhebbers te zijn van deze goede kwaliteitskussens. De langwerpige vorm, inderdaad varient van 70 tot 140 cm breed!nodigt uit tot een kussengevecht maar slaapt ook heerlijk en Gezond.

Anoniem zei

Jaaa heerlijk!! Wij vouwen ze dubbel .. betere kussens bestaan er niet!!! :) ik heb er geen maar koop dit jaar in Spanje weet ik zeker dat ik de goeie heb