dinsdag 5 oktober 2010

Vind de kikker en het beste Spaans oftewel ABS in de (Erasmus) studentenstad Salamanca - tips Spaanse taal

Wil je het mooiste en zuiverste ABS (Algemeen Beschaafd Spaans) leren? De Universiteit van Salamanca stelt de wereldwijde DELE-examens vast; daarom zijn er naar verhouding zeer veel talenscholen en -studenten. Salamanca is echt een studentenstad te noemen, van de 180.000 inwoners is een derde student.

De Universiteit van Salamanca werd gesticht in 1218 door koning Alfons IX van Leon en is de oudste universiteit van Spanje en één van de oudste van Europa. De universiteit had al snel 's werelds academische autoriteit door de stad als een van de vier "leidende lichten" te verkondigen. Dat deze status gedeeld moest worden met Parijs, Bologna en Oxford intimideerde Salamanca niet, maar deed haar juist opbloeien tot een academische en cultuurstad. Beroemde personen als Miguel de Cervantes, Christopher Columbus, Ignatius Loyola, Hernán Cortes en Miguel de Unamuno zijn de universiteitsdeuren binnengekomen, sommige als leraren, sommige als studenten en sommige als universiteitsautoriteiten. De School van Salamanca was een filosofische stroming waarin theologen en juristen de laatmiddeleeuwse scholastiek een nieuw fundament gaven door terug te gaan tot Thomas van Aquino. (Italiaanse filosoof en theoloog, die tot de scholastici gerekend wordt)

Gelukstip: Een van de speciaalste schatten van Salamanca zit verborgen in de beeldhouwkunsten op de façade van de universiteit: de kikker. Degenen die deze kikker zonder hulp van anderen weten te vinden, zouden volgens de legende geluk en voorspoed in hun leven en huwelijk hebben. Voor mij was het helaas lang zoeken, met een kleine hint van de ansichtkaart verkoper, was het dan toch gelukt. Hopelijk heeft dit geen negatieve invloed op mijn voorspoed... De toekomst zal het uitwijzen.

Bron: wikipedia
Filmpje: http://www.youtube.com/watch?v=uJ_UlT7wtk0

Geen opmerkingen: