dinsdag 31 maart 2009

Sala Montjuic (openluchtbioscoop) - bijzondere plekken in BarcelonaGedurende vijf weken lang kan je in de zomer op iedere maandag-, woensdag- en vrijdagavond terecht voor een film in de buitenlucht. En dat dit niet zomaar een openluchtbioscoop is kon je waarschijnlijk al wel raden. De film wordt op een groot scherm geprojecteerd in het verdedigingsfort op de top van de Montjuic. Voordat de film wordt vertoond is er zelfs live muziek. Deze locatie is uitstekend geschikt om de romantiek op te laten bloeien of weer nieuw leven in te blazen maar is net zo leuk met een groepje vrienden. Je ligt namelijk op het gras of je huurt een ligstoel voor een paar euros, voor de entree hoef je het ook niet te laten want naar een gewone bioscoop gaan is duurder, kortom je neemt een flesje Cava mee, wat hapjes en je avond kan niet anders dan bijzonder worden. Met de sterrenhemel boven je, een mooie film voor je en goed gezelschap naast je kan dit bijna niet fout gaan. Als je niemand hebt om je warm te houden is het wel verstandig om een warme trui mee te nemen, gezien het feit dat het in de avond boven op de berg fris kan worden.

Het verdedigingsfort komt uit de 18de eeuw, hoewel de basis ervan al gelegd werd in 1640 tijdens de Catalaanse revolutie. De enorme kanonnen beschermden ooit de haven tegen invallen. Barcelonezen hebben trouwens niet altijd zo’n goede herinneringen aan dit fort. Het werd immers ook vaak tegen hen gebruikt. Tijdens de Burgeroorlog werden hier veel tegenstanders van dictator Francisco Franco gemarteld en geexecuteerd. Ten westen van het kasteel staat nog steeds het afbrokkelende monument van Franco. In het fort is een militair museum gevestigd. Zeker een bezoek waard, alleen al vanwege het schitterende uitzicht over de stad. Je kan het fort het best bereiken via de telefèric, de kabelbaan.

Adres: Carretera de Montjuïc 66, Barcelona (08038)
Bron: www.take-a-trip.eu
Foto: http://images.google.nl/imgres?imgurl=http://www.salamontjuic.com/images/poster-Sala-Montjuic05.jpg&imgrefurl=http://www.salamontjuic.com/esp/otras_ediciones.htm&usg=__5ty0jLHzZhtVjVcFJpsywuKKozM=&h=352&w=250&sz=22&hl=nl&start=15&um=1&tbnid=iNJxBFIyPTuX3M:&tbnh=120&tbnw=85&prev=/images%3Fq%3Dsala%2Bmontjuic%26ndsp%3D20%26hl%3Dnl%26sa%3DN%26um%3D1
Foto: http://www.diamondsinside.com/blog/wp-content/uploads/2008/06/cinefresca.JPG
Homepage: www.salamontjuic.com

Geen opmerkingen: