Een Nederlands cafe/bar, heb ik hier nog niet gespot, gelukkig zijn mijn geliefde zuiderburen wel vertegenwoordigd. Op die manier kunnen wij wat betreft frituur ook aan onze trekken komen. Casa Archidona is absoluut voorstander van culinair verantwoord maar ook hier heb je op z'n tijd wel eens zin in een koffie met wafel/koeken, Belgisch biertje (pils, abdij, trappist) met een bittergarnituur. (bitterballen, fricandel, boullet, cervelo...), friet, verschillende sausen (curry ketchup, Andalouse, Hannibal, Diesel, Joppie, Samurai, Americaine, mayonaise..) Mijn wereld ging niet verder dan curry ketchup of patatje oorlog, maar er is dus meer blijkbaar. Kan iemand trouwens vertellen wat een Boullet en een Cervelo is?
Adres: Centro Comerial Alcala Norte, C/Alcala 414, planta semisotano, local 28, 28027 Madrid (metro: Ciudad Lineal) Bron: http://www.facebook.com/pages/OP11_Oponce-Taberna-Belga-en-Madrid/107844859285339?v=info
Kleine toelichting van de zuiderbuur: 'Cervella' noemen jullie volgens mij 'lookworst' en een bouletje is een gebakken gehaktbal. Lekker, lekker, lekker :)
Beste trouwe lezers, jullie zorgen ervoor dat deze blog gaat leven. Reacties zijn altijd welkom!
Het televisieprogramma 'De Spaanse Droom'
Zie hier uniek beeldmateriaal uit Arcos De La Frontera met de dorpelingen bekend van het televisieprogramma 'De Spaanse Droom', het recept van de buñuelos en tevens het exclusieve interview met het winnende koppel Uko en Lieve. Klik op bovenstaande afbeelding, voor het interview, recept en het filmpje!
Lifestream: Casa Archidona goes Madrid!
Volg samen met mij het Madrileense leven via YouTube!
O P R O E P !!
Wegens grote vraag naar de rubriek 'Spaanse uitdrukkingen', is Casa Archidona op zoek naar mensen die het bestand op vrijwillige basis helpen uitbreiden. Interesse? Stuur een e-mail naar casaarchidona@gmail.com
Moodstream: Registreer en luister naar Spaanstalige muziek van vroeger en nu op casa-archidona
Geboren en getogen in Nederland, kijk ik met een Nederlandse blik naar wat mijn 'Spaanse Roots' te bieden hebben. Ontdek samen met mij het authentieke Spanje maar ook het Spanje dat met zijn tijd is meegegaan. Voor opmerkingen en suggesties stuur een e-mail naar casaarchidona@gmail.com
2 opmerkingen:
hey,
Kleine toelichting van de zuiderbuur: 'Cervella' noemen jullie volgens mij 'lookworst' en een bouletje is een gebakken gehaktbal. Lekker, lekker, lekker :)
Bedankt Kaatje voor je toelichting!Is het geen rookworst? Goed excuus om het uit te proberen =)
Een reactie posten