donderdag 24 juli 2008

Meesterkok Ferran Adrià, tafeltje voor twee alstublieft! - culinair





Hij wordt gezien als één van de beste chefs ter wereld en bevindt zich met zijn 3 Michelin sterren hoog in de European Restaurant Ranking. Het mogen ruiken, beleven en proeven in het restaurant El Bulli aan de Costa Brava van Ferran Adrià, is dan ook een gegarandeerde extase voor iedere culinair verslaafde. In de hoop dat mijn reservering ooit geaccepteerd zal worden, blijf ik in de tussentijd dromen. Dromen over het restaurant die naar verluid 400.000 aanmeldingen per jaar ontvangt waarvan een kleine 8000 per jaar de gelukkigen zullen zijn en ondank dat El Bulli slechts in de lente en zomer geopend is, blijf ik alsnog stiekem hopen op een telefoontje van de heer Adrià met de mededeling dat wegens een late afmelding, er toch nog een plekje vrij is gekomen. Mocht jij wel meer geluk hebben, houd rekening met 30 gangen, dus eet niet teveel vooraf. En een klein detail: Vergeet je goedgevulde portemonee niet of plastic kaartjes volstaan ook prima. Deze meesterkok verdient zonder enige twijfel een eervolle vermelding in Casa Archidona. Ferran Adrià, de Salvador Dalí van de gastronomie, een specialist en een uitvinder, de man die je laat verwonderen door niet te voldoen aan je verwachtingen maar die je zelfs dubbel en dwars weet te overtreffen. Ongelooflijk, maar deze man bestaat dus echt. Wat dacht je van appelkaviaar, hartige ijsjes of geroosterde meloen en dit zijn nog maar enkele voorbeelden uit zijn moleculaire keuken. Voor de echte fans is er ook een hotel El Bulli Hacienda Benazuza in de buurt van Sevilla, en waarschijnlijk iets laagdrempeliger en makkelijker te reserveren. El Bulli Hacienda Benazuza staat in ieder geval hoog bij mij in de agenda.
Check ook http://www.telegraaf.nl/buitenland/3844813/_Het_beste_restaurant_ter_wereld__.html?cid=rss


Homepage: www.elbulli.com

Homepage: www.elbullihotel.com

Geen opmerkingen: