zaterdag 7 mei 2011

Kip met Appel.....Cider bij Casa Mingo - bijzondere plekken in Madrid

Casa Mingo sinds 1888 een begrip in Madrid en een absolute aanrader voor mensen die niet per se houden van teveel poespas!

Wat zijn mensen die niet per se houden van teveel poespas:
*mensen die als zij uit eten gaan niet met een hongergevoel naar huis willen. (worden over het algemeen niet blij van moleculaire gastronomie)
*mensen die presentatie/etiquette/ambiance geen vereiste vinden

*mensen die culinair verantwoord zijn; kwaliteit weten te waarderen of het nu bij een Michelin sterren restaurant is of bij de toko op de hoek.

Vlakbij de Metrohalte Principe Pio vind je deze populaire taverne, die je doet denken aan de typische Asturiaanse (regio Noord Spanje) appelcider bars. Een ander pluspunt is dat Casa Mingo een zeer overzichtelijke kaart heeft en iedereen weet eigenlijk waar die voor komt: gegrilde kip, cider, chorizo, tortilla en empanadas. Zo simpel kan het dus zijn. En als kers op de taart; in de zomer is er een terras en Casa Mingo bevindt zich naast de Ermita Real de San Antonia, waar je fresco's kunt bewonderen van Goya!

IN
EEN
NOTENDOP

Waarom is Casa Mingo een aanrader?
Casa Mingo=informeel en trekt breed publiek (mensen die liever niet teveel geld uitgeven, studenten, toeristen, bourgondiers die weten dat lekker niet altijd duur hoeft te betekenen)
Casa Mingo=redelijke prijzen
Casa Mingo=overzichtelijke kaart (uitermate handig voor mensen die nooit een keuze kunnen maken)
Casa Mingo=heerlijke kip en eigen gebrouwen cider

Adres: Paseo de la Florida 34 , 28008 Madrid
Website:
Casa Mingo

Geen opmerkingen: