zaterdag 5 maart 2011

Interview met Patty Vegt - Spanjeliefhebbers aan het woord

*click op het plaatje om profiel te kunnen vergroten

Wat is jouw link met Spanje? Wijn en spijs.

Wat mis je uit Spanje? De relaxte houding.

Kun je een grappige Spaanse culturele anekdote met ons delen? Mijn zus woont in Spanje. De eerste jaren was de aanpassing aan het “niet vandaag dan morgen” principe van de Spaanse samenleving best moeilijk. Op een dag schreef zij mij dat “mañana” helemaal geen “morgen” betekent maar gewoon; “een andere keer wanneer ik er zin in heb!”.

Wat is Spaans temperament?
Werkwoorden gebiedende wijs uitspreken. En genieten van elke dag!

Heb jij die? Beetje.

Ribera del Duero of Rioja?
Ribera del Duero, een elegante Trempranillo (rood) voor bij het eten maar liever nog een frisse witte Albariño uit Rias Baixas (vis)of een rosado Garnacha uit Navarra (tapas), nóg beter een lekkere fruitige Cava Brut Nature (El Xamfra) uit de Penedés!
Wat zo heerlijk is aan de Spaanse wijnen, dat ze zo goed samen gaan met eten! Cava bijvoorbeeld wekt de eetlust op en zuivert de mond zodat je smaakpapillen optimaal gaan werken. Ook zijn de Spaanse wijnen op dronk als zij de Bodega verlaten zodat je niet hoeft te bewaren want bewaren is zonde!

Voor Cava en wijn uit Spanje, zie Casa Cava

Wie of wat kan wat Spaanse peper gebruiken?
De Nederlandse Horeca!

Tot slot, heb jij nog tips voor mensen die in Spanje willen gaan wonen/werken/studeren/B & B opzetten of reizen etc?
Ja, zeker. Denk niet te makkelijk over b.v. Hotel B&B of horeca opzetten want Horeca is een vak, hard werken en niet iets wat iedereen zomaar kan!
En als je het eerste jaar overleeft ben je een goed eind op weg. Leer Spaans, en houd rekening met de Mañana mentaliteit ook als het jouw niet uit komt want je kunt er maar beter aan wennen het is waarschijnlijk een van de redenen dat je graag in Spanje wilt leven!

1 opmerking:

Anoniem zei

Als je zoals ik de ambitie hebt om naar Spanje te verhuizen kan je best ook meteen te spaanse taal aan leren ,na wat zoekwerk vond ik een site WWW.de-taalknobbel.com die een zeer goede cursus aanbied,ik heb die dus aangeschaft en ben al aardig op weg om een mondje spaans te kunnen spreken .
Groetjes

Ron