zaterdag 31 oktober 2009

LOOKING FOR HOUSING IN SPAIN (MADRID) - Casa Archidona Report Short Movies

In deze rubriek kun je korte impressies bekijken van mijn omschakeling naar het Spaanse leven.

In deze tweede aflevering zien jullie, handige tips voor iedereen die op zoek is naar huisvesting in Spanje. Check ook onderstaande handige websites, met name nuttig voor als je in Spanje gaat studeren. Maar ook zeker als je werkt zal je in de grote steden, waarschijnlijk een appartement moeten delen omdat het anders onbetaalbaar is.
Tenzij je natuurlijk als expat wordt uitgezonden en jouw bedrijf alles voor je regelt of als het je gelukt is om een riant salaris te onderhandelen. Inmiddels is dit mijn derde keer dat ik deze uitdaging heb mogen trotseren, twee keer in Barcelona en nu in Madrid. Graag hoor ik van anderen als zij nog meer tips hebben om anderen een helpende hand te kunnen bieden.

Ik wens jullie allen in hetzelfde schuitje, heel veel succes in het vinden van een leuk Spaans dak boven jullie hoofd!


Handige websites:

http://www.qdq.com/

http://www.segundamano.es

http://www.loquo.com/

http://www.idealista.com

http://www.campusanuncios.com

http://www.compartir-piso.com

http://www.madridflatmate.com

http://www.sublet.com

www.easypiso.com

http://www.aluni.net

http://www.habitamos.com

http://www.campusred.net/

http://becas.com/alojamiento_estudiantes.php

http://www.easo.net

http://www.cmcastilla.com

http://www.casadobrasil.ws

De filmpjes zullen uitsluitend in het Engels worden aangeboden.

Bron: http://www.youtube.com/user/CasaArchidona

3 opmerkingen:

Roos zei

Hola,
Veel mensen die de stap maken om te vertrekken naar Spanje (tijdelijk/definitief) zijn niet totaal op de hoogte van de meest actuele informatie rondom Spanje, doordat deze informatie vaak alleen in het Spaans wordt aangeboden, alleen ter plaatse beschikbaar is of niet up to date is.
De website www.vertreknaarspanje.nl biedt uitgebreide informatie die kan helpen bij dit proces. Daarnaast biedt Vertrek naar Spanje persoonlijke begeleiding bij het emigratieproces en biedt stagebemiddeling en begeleiding in Spanje.

Débora López Rodríguez zei

Hola,

Je verdiepen in de Spaanse taal en de Spaanse cultuur en omgangsvormen moet een van de prioriteiten zijn van mensen die zich in Spanje willen gaan vestigen.
Informatie over belastingen, scholen, huisvesting, werk en andere praktische zaken is allemaal in het Nederlands te vinden, maar je thuis voelen kan even duren als je de Spaanse taal niet machtig bent.
Als je de taal beheerst voel je je gelijk veel minder als een buitenstaander in een vreemd land en je wordt bovendien sneller opgenomen in de Spaanse gemeenschap!

Gaat u binnenkort verhuizen naar Spanje neem alvast ter voorbereiding een kijkje op:

http://spaansecultuurentaal.blogspot.com

Elise zei

Hola!

Ik laat snel even een berichtje achter om je te bedanken voor dit handig artikel. Ik vertrek namelijk eind september voor 6 maanden naar Madrid, en deze websites en je filmpje zullen me hopelijk al een stapje dichter bij de perfecte habitatión brengen!
Echter wel één kleine opmerking: de site loquo.com is blijkbaar niet meer te raadplegen vanuit België. Misschien vanuit Nederland nog wel, maar de kans is groot dat ze het gebruik beperkt hebben tot spanjaarden. Jammer, want ik had er enkele weken geleden een aantal goede kamers op gespot!

In ieder geval, je website staat intussen bij mijn Favorieten, dus je hebt er één trouwe bezoekster bij :)

Groetjes,
Elise