donderdag 23 juli 2009

Tarifa beter bekend als Surfer's Paradise - travel

Tarifa is een kustplaats die op het meest zuidelijke puntje van Spanje ligt en behoort tot de provincie Cadiz die deel uitmaakt van de regio Andalusie. De stad ligt aan de Costa de la Luz (kust van het licht; waarschijnlijk zo genoemd wegens de vele zonuren) en de Straat van Gibraltar, tegenover de kust van Marokko.

Tarifa is met name een populaire bestemming in Europa voor windsurfers en kiteboarders. Op een normale zomerdag kan je honderden kiteboaders op het water zien. De constante wind van de Atlantische oceaan en geweldige golven maken dit tot een van de beste kiteboard plekken op het Europese continent. Het is ook de plaats waar vele Kiteboard Wereldkampioenen wonen, en na 'het werk' samenkomen om te relaxen.


Wat minder bekend is, dat Tarifa uitstekend geschikt is voor observatie van de vogeltrek, zoals roofvogels en ooievaars, die de Straat van Gibraltar oversteken in de lente en vooral in de herfst. En nu we het toch over dieren hebben.. Staat dolfijnen en walvissen spotten op je wensenlijstje? Dan hoef je er Europa niet voor uit, want ook deze bestemming geeft de mogelijkheid. Als je meer houdt van cultuur dan vind je bij de haven van Tarifa el Castillo de Guzman, een goed bewaard gebleven kasteel.

Wist je dat... het woord tarief zou zijn afgeleid van de naam Tarifa, omdat dit de eerste haven was die voor het aanmeren liet betalen?


Bron: wikipedia
http://www.garyedwards.es/Work/Travel/ge-tarifa.jpg
Filmpje: http://www.youtube.com/watch?v=5Dy3U114zDQ&feature=related

Geen opmerkingen: