maandag 13 juli 2009

Huisgemaakte Agua de Limon (limonade) zoals oma die maakte - recept dranken

Het is eindelijk zomer en ook Casa Archidona is helemaal in de vakantiestemming. Mocht je nu in Nederland zitten dan is het nog even wachten op het echte mooie weer. Maar als straks de warme zonnestralen zich toch weer durven te laten zien, snakt iedereen weer naar verkoeling. Juist dan is het belangrijk om genoeg vloeistof tot je te nemen. En dan bedoel ik geen alcohol, want hoe lekker het ook is, echt dorstlessend is het niet vanwege zijn dehydraterende werking. Dus als je een ideaal drankje wil om je dorst te lessen, dan is het wel de huisgemaakte limonade van mijn oma. Bovendien is deze limonade rijk aan Vitamine C. Het recept voor agua de limon of limonada casera is heel eenvoudig. Het enige wat je nodig hebt is het volgende;

Recept Agua de Limon of Limonada Casera

Benodigdheden:
karaf
2/3 citroenen
suiker
ijsklontjes
water

Bereiding:
Doe het sap van de citroenen in de karaf, vul deze verder in zijn geheel met water, dan doe je er wat suiker bij naar smaak, maak het af met wat citroenschijfjes en vervolgens laat je de karaf een paar uur staan in de koelkast zodat je deze later met eventueel ijsklontjes de limonade extra koud kunt serveren. Ik ben benieuwd of jullie dan nog dorst hebben. Voor mij in ieder geval smaakt Agua de Limon altijd naar meer!

Foto: http://lasrecetascocina.com/wp-content/uploads/2008/10/limonada-300x278.jpg

1 opmerking:

VINCENT zei

Goedendag

Uw blog heeft, dankzij de kwaliteit van de recepten, onze aandacht weten te trekken.

We zouden het op prijs stellen mocht u hem op Ptitchef.com inschrijven zodat we hem in ons bestand kunnen opnemen.

Petitchef is een gids die naar de beste culinaire websites verwijst. Meerdere honderden blogs hebben zich reeds geregistreerd en kunnen hun website dankzij Ptitchef aanprijzen.

Indien u zich op Ptitchef wenst in te schrijven, kan u naar http://nl.petitchef.com/?obj=front&action=site_ajout_form surfen of naar http://nl.petitchef.com om vervolgens op “Uw eigen blog toevoegen” te klikken in de balk bovenaan.

Met vriendelijke groeten

Vincent

http://nl.petitchef.com