maandag 25 april 2011

Vrolijk Pasen deel II met Oriol Balaguer - culinair

Oriol Balaguer met menig onderscheidingen op zijn naam, geboren in 1971 en zoon van een Banketbakker uit Sarrià, zag het als zijn roeping om in zijn vaders voetsporen te treden. Hij wist al van jongs af aan dat hij chocolatier en/of gebak en dessert chef-kok zou worden. Na zijn banketbakkersopleiding in Barcelona en na gewerkt te hebben in de beste banketbakkerijen in Spanje en België, werd hij ingehuurd door niemand minder dan Ferran Adrià, die hem omschreef als "een van de meest veelzijdige vakmensen uit de wereld van de gastronomie". Al op 23 jarige leeftijd ontving Balaguer zijn eerste onderscheiding als Master in best Spaans ambachtelijk suikergoed. In 2002 besloot hij om zijn creativiteit, geïnspireerd door architectuur en design, verfijnde ambachtelijke technieken en perfecte smaak, tot eigen merk om te dopen; Oriol Balaguer - Barcelona, wat zijn eigen naam is. Tevens opende hij zijn Chocolate & Confectionary Studio in Barcelona. Zijn zoete keuken werd omgebouwd tot laboratorium/showroom. Als innovator met betrekking tot de traditionele banketbakkerijen, bedenkt, ontwerpt en maakt zijn team twee keer per jaar een nieuw design van chocolade.Hij heeft zijn eigen boutiques in Barcelona, Madrid, Tokio en zijn chocolade wordt door verschillende winkels verkocht over de hele wereld. Check op zijn website naar de dichtsbijzijnde adres. (Nederland staat helaas nog niet op de kaart)

Website: www.oriolbalaguer.com
Filmpje:http://www.youtube.com/watch?v=YRbju9cGskQ

Geen opmerkingen: