woensdag 9 februari 2011

De jacht op de zwarte schimmel (lees: truffel) in februari en maart maakt Soria populair- travel

Soria was altijd buiten de bewoners om, een vergeten plek voor de rest van de wereld (andere Spanjaarden). Echter vanaf de vorige eeuw is het tij gekeerd en wordt Soria steeds meer op waarde geschat. Het is slechts een schimmel die de populariteit van Soria heeft doen stijgen. Maar wat voor een schimmel? Wij hebben het over de gastronomische schat: de zwarte truffel. Altijd al zelf truffels willen zoeken, weliswaar met behulp van een truffel speurhond en daarna zelf bereiden? Of wil je liever meteen aan de "truffel proeverij" tafel schuiven? Deze periode (februari en maart) leent zich uitstekend ervoor om Soria en de wereld van de zwarte truffel te ontdekken. De truffel speurtocht staat in ieder geval in mijn agenda.

Agenda:
*
Bij de landhuizen in Obejar, een klein dorpje in de omgeving van Soria kan je terecht om te zoeken naar truffels met een truffel speurhond.
*
19 en 20 februari is er een Truffel beurs in Abejar waar je de zwarte truffel en andere ambachtelijke producten vervaardigd met de zwarte truffel uit Soria kunt kopen.
*In Maart vieren alle traiteurs uit Soria de "Tapa de Caza y Trufa Negra" waarbij je tapas kunt krijgen bereidt met zwarte truffel, en andere tapas bereidt met seizoens- en streekprodukten.
*Hotel Alfonso VIII heeft een speciale truffel aanbieding: inclusief 2 nachten met ontbijt en truffel proeverij voor €120

Tips: schatten van Soria
* De hermitage van San Saturio
* Archeologisch terrein opgravingen drie opeenvolgende beschavingen Numancia
* De zwarte truffel
* De soep met korst

Filmpje: http://il.youtube.com/watch?v=e92MgYnPxX0
Foto: http://www.imchef.org/wp-content/uploads/2010/05/trufa-negra.jpg

Geen opmerkingen: