dinsdag 22 juni 2010

Een geluksmomentje in Parijs met Amaral - Casa Archidona Report 'A day in a life'

Wat een geluk had ik gisteren, toen ik getipt was door een vriend die natuurlijk op de hoogte was van mijn tijdelijk verblijf in Parijs dat Amaral hier een concert zou geven. Vlakbij de Champs-Élysées in een van de zijstraten zou Amaral ter ere van de Spaanse taal een concert geven bij het Instituut Cervantes. Het enige wat ik hoefde te doen is een e-mail te sturen, waar het niet dat ik op de dag zelf nog geen antwoord had ontvangen...zou ik mij zorgen moeten maken? Hoe dan ook ik zou er heen gaan. Al daar aangekomen, melde ik mij bij Angeles van het instituut Cervantes, die heel stellig antwoordde " Nee, de mensen die geen antwoord hebben ontvangen, hebben ook geen entree". Teleurgesteld maar nog altijd niet opgegeven, vroeg ik of het mogelijk was om op de reservelijst te worden gezet. Helaas er was geen reservelijst maar wij mochten wel wachten op eventueel mensen die op het laatste moment niet zouden komen opdagen, want nog niet iedereen had zich aangemeld, en anders hadden wij nog een mogelijkheid 1,5 uur later, Amaral zou namelijk twee concerten geven. Al wat gerustgestelder sloeg dit snel om toen bleek dat er nog hordes mensen hoopten om alsnog een entreekaartje te krijgen. Ik probeerde al mijn charmes uit de kast te halen en dacht laat ik een 'social talk' houden met Angeles en vragen waar ze vandaan komt, etc. ik moest haar toch te vriend houden. Ik betwijfel het of mijn social talk de doorslag heeft gegeven maar drie kwartier later hadden wij perfecte zitplaatsen in een klein zaaltje. Wat een geweldig intiem concert (bijna prive met hooguit 50 man) van Amaral die zorgde met hun live optreden voor meer dan een beetje kippenvel. Bedankt H. voor deze onvergetelijke tip! Dit was absoluut een memorabel geluksmomentje in Parijs.Link
Filmpje: http://www.youtube.com/watch?v=d4Pofi8y3So
Check voor meer informatie over Amaral op voorgaande post
http://casa-archidona.blogspot.com/2008/07/amaral-muziek.html

1 opmerking:

Tamara zei

Na het lezen van deze post, zo'n 2,5 jaar geleden, ben ik helemaal gaan houden van Amaral. Super om er zojuist achter te komen van ze 25 februari in de Melkweg in Amsterdam spelen! :-)
Maar wat is het jammer dat deze blog niet meer zo actief is... Ik las de posts over het leven in Spanje altijd met veel plezier!