maandag 25 mei 2009

Jarabe de Palo in de Melkweg (Amsterdam) 1/6 - agenda

De Spanjaard Pau Donés is met z’n band Jarabe De Palo superster in eigen land, maar hoeft niet zo nodig wereldberoemd te worden. Toch lastig als je van die aanstekelijke hits als ‘La Flaca’ en ‘Bonito’ schrijft die wereldwijd voor miljoenen verkochte platen verantwoordelijk zijn geweest. De Spaanstalige latinrock met vrolijke zomerse tinten heeft echter een doodserieuze ondertoon. Donés vind namelijk dat z’n muziek naast positiviteit en plezier, ook een politieke boodschap moet overbrengen. En op elk vlak slaagt de man van Barcelona wonderwel.

29 mei verschijnt in Nederland het nieuwe, zevende album ‘Orquesta Reciclando’.'Orquesta Reciclando' is het eerste grote project van Tronco Records, de nieuwe en eigen platenmaatschappij van de band. Op het album staan vijftien nummers, versies van de bands meest bekende hits en nog niet eerder uitgegeven nummers.

‘We hebben ons voor 4 maanden opgesloten in een oefenstudio. We bedachten een repertoire van nummers. Die hebben we gesloopt. Daarna hebben we ze weer in elkaar gezet. Maar met een groot aantal nieuwe ideeën, die elk van ons lange tijd in haar mouwen had bewaard. Sommige stukken zijn meer aangepast dan anderen, maar de resultaten, zoals je kunt horen, zijn krachtig. Net als goede wijn hebben liedjes tijd nodig om rijp te worden. Na ze 12 jaar achtereen te hebben gespeeld klinken ze nu een stuk beter. We hebben vijftien nummers opgenomen in drie dagen. Met veel levensenergie. Het effect is adembenemend’’ aldus Pau Donés, Jarabedepalo’s zanger en songwriter. Een belangrijk detail: De band heeft voor de eerste keer blaasinstrumenten toegevoegd aan haar muziek, waaronder de saxofoon.

Bron: http://www.melkweg.nl/artikelpagina.jsp?artikelid=137900&disciplineid=muziek
Foto: http://musica.programasfull.com/wp-content/uploads/bonito.jpg
Filmpje: http://www.youtube.com/watch?v=xxhET61yB1A

Geen opmerkingen: