donderdag 26 februari 2009

La Muscleria (restaurant) - bijzondere plekken in Barcelona


Zeg ken jij de mosselman, de mosselman, de mosselman? Ja, ik ken de mosselman die woont in Barcelona. Als je een liefhebber bent van deze schaaldiertjes zit je bij la Muscleria gebakken. Mmm...gebakken mosselen zijn trouwens ook erg lekker. En dat dit beestje rijk is aan vitaminen, proteinen en mineralen is helemaal mooi meegenomen. Dat betekent dat wij nog meer reden hebben om af en toe een bezoekje te brengen aan dit restaurant. Zo heb ik ze het liefst; de Belgische frieten met het mosselpannetje gevuld met soepgroenten waarbij de mosselen heerlijk badderen in de witte wijn. Maar je wilt niet altijd hetzelfde en soms heb je wel eens zin in iets anders. Gelukkig raak je bij la Muscleria niet snel verveeld met de dertig verschillende mosselgerechten van op z'n Hollands, met roquefort kaas, op basis van bier tot pikant. Heb jij nu ook trek gekregen? Ik kan me niet voorstellen dat er geen enkele mossel bij zit die je lekker vindt? En je kan de mosselen tegenwoordig ook afhalen.

Mosselweetje: Wisten jullie dat een Galisische mossel 8 maanden doet om 7cm groot te worden dit in tegenstelling tot de Engelse en Canadese Mossel die daar gerust 4 of 5 jaar over doen. De overheerlijke groene Nieuw Zeelandse mossel doet er 18 maanden over om 10cm te bereiken voordat hij op de markt verkocht kan worden.

Adres: C/ Mallorca 290 (esquina Bruc)
Metrolijn 4 en 5, halte Verdaguer

Foto:http://www.demorgen.be/static/FOTO/pe/14/10/9/art_large_452499.jpg
Foto: http://www.bcnrestaurantes.com/Eng/img/tarjeta/la-muscleria-2.gif
Homepage: www.lamuscleria.com

Geen opmerkingen: