zaterdag 2 augustus 2008

Het Spaanse vakantiegevoel vanaf nu thuis te beleven - culinair


Tot mijn grote verrassing, tipte een vriend mij gisteren op Ole, the taste of Spain!
Ole is een product van Gallina Blanca wat vergelijkbaar is met onze producten van Knorr. In dit geval is Ole speciaal gericht op de internationale markt, want een paella klaarmaken dat komt bij de Spanjaarden natuurlijk niet uit een pakje. Hoe kan het ook anders, ik blijf in ieder geval trouw aan de paella van mijn moeder en ik durf deze haar dan ook niet te serveren. Ik weet zeker dat dit haar oren zou doen klapperen. Maar goed, dit is bij uitstek een goede oplossing voor als je niet zoveel tijd hebt. Ik moet het zelf nog uitproberen, dus ik ben benieuwd naar jullie bevindingen.

Ole vind je bij de "wereldgerechten'' schappen van de grotere winkels van Albert Heijn en wordt aangeboden in vijf productsoorten;
* Seafood Paella (maaltijdpakket)
Een Spaanse paella maken is nog nooit zo lekker en gemakkelijk (20 minuten) geweest! Door slechts 200g Vis naar keuze toe te voegen aan de rijkgevulde saus en paella rijst, serveer je een echte authentieke paella.
* Chorizo Paella (maaltijdpakket)
Door slechts 200g vlees, bijvoorbeeld kipfilet, toe te voegen aan de chorizosaus en paella rijst, serveer je gemakkelijk een heerlijke Spaanse paella voor 2 personen.
* Sofrito
Een heerlijke tomatensaus van Spaanse tomaten en pure olijfolie. Ideaal voor pasta-, rijst- of vleesgerechten. Spaanse tip: ook lekker bij (pittige) balletjes gehakt.
* Patatas Bravas Sauce
Deze mild pittige saus kan zowel warm als koud gegeten worden bij de patat frites, gebakken aardappelen en vis(sticks).
* La Crema Catalana
Crema Catalana is een traditioneel Catalaans dessert welke lijkt op creme brulee. Dit heerlijke dessert is nu gemakkelijk thuis te bereiden met verse melk.

Homepage: http://ole.gallinablanca.com/

5 opmerkingen:

Chris zei
Deze reactie is verwijderd door de auteur.
Chris zei

Dat is grappig en toevallig; ik was op zoek naar het produkt om het aan een collega te laten zien. Gisteren gegeten, niet onaardig. Mijn moeder is Argentijns, en die zal dit soort 'fabrieksvoedsel' als vloeken 'ien die kerke' zien, maar 't was best okay! :-)

Patrick zei

Ik heb het gisteren voor het eerst klaargemaakt. Het smaak best lekker en het is super eenvoudig te bereiden. Om eerlijk te zijn vind ik het meer op risotto lijken. Kwa uiterlijk maar ook de smaak.

YvV zei

Heb de paella net gemaakt. Nu snap ik waarom het bij de AH uit de collectie ging, en ook op de site niet meer bestaat. (http://www.granfood.nl/Ole/l:NL) De paella smaakt nergens naar. Teleurstelling.

Anoniem zei

Heb de paella toevallig zaterdag gemaakt en wij vonden het lekker smaken, met wat heerlijke verse verschillende vis verschellende soorten garnalen mosselen, inktvis, zeekreeftjes was het zelfs heerlijk!!!
Ga het zeker nog een keer maken, lekker snel klaar.